Terminy Finałów Wojewódzich BRD i Finału Motoryzacyjnego
     Wojewódzki Komitet Organizacyjny Wojewódzkich Finałów... więcej
Zapraszamy na 3 Retro Majówkę - I Runda Weteranów Szos
Federacja Zmotoryzowanych serdecznie zaprasza na III Turystyczną Retro Majówkę... więcej
Szwajcaria Podlaska 2024 już 14 kwietnia!!! ZAPRASZAMY
Automobilklub Bialskopodlaski zaprasza na Turystyczny Rajd Samochodowy, 2 rundę... więcej
V Rajd Ziemi Lubelskiej - II runda MPPZ - zaproszenie
Federacja Zmotoryzowanych serdecznie zaprasza do Lublina na  V Rajd... więcej
III Super Sprint Puchar Budomex 24.03.2024
W ramach Pucharu Budomex odbędzie się:III Super Sprint – Amatorska... więcej
II Super Sprint - Puchar Elizówka
W ramach Pucharu Elizówka(I runda) odbędzie się:II Super Sprint –... więcej
Podsumowanie sezonu 2023
Już w najbliższą sobotę tj. 3 lutego w siedzibie PZM  w Lublinie, odbędzie... więcej
Bartosz Zmazlik o krok od zdobycia tytułu Najlepszego Sportowca Roku 2023
Bartosz Zmarzlik, podobnie jak rok temu, zajął 2. miejsce w Plebiscycie... więcej
Relacja z 5 Rajdu Bialskiego
5. Rajd Bialski odbył się 30 grudnia 2023, tuż przed nowym rokiem:-) Impreza... więcej

Speed Car Motor Lublin - drużyna awansowała do pierwszej ligii

Speed Car Motor Lublin awansował do pierwszej ligi. W niedzielę 8 października pewnie pokonał rzeszowską Stal 47:25.

Spotkanie miało wyjątkowo jednostronny przebieg. Gospodarze od początku pokazywali, kto jest lepszą drużyną i zasługuje na to, aby w przyszłym roku ścigać się na zapleczu PGE Ekstraligi.
Rewanżowe spotkanie zostało rozegrane na ciężkim i przyczepnym torze. Stan nawierzchni był wynikiem kilkudniowych opadów. Niektórzy z rzeszowian wyraźnie nie radzili sobie w takich warunkach. Przyczepny tor nie sprawiał natomiast żadnych problemów Robertowi Lambertowi, który w takich warunkach ścigał się jak natchniony wykręcając przy tym bardzo dobre czasy.
Niedzielny mecz został zakończony po dwunastym biegu, a na stadionie rozpoczęło się świętowanie awansu.

Gratulujemy awansu!!!

Zarząd Okręgowy PZM: 
Kategorie: